Recept
Det här behöver du:
1 paket (à 450 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk maizena
10 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm peppar
4 ägg
Gör så här:
Smält smöret och stek löken utan att den tar färg.
Tillsätt maizena och rör om. Tillsätt vatten, buljongtärning, den mer eller mindre frysta spenaten. Om du vill kan du ta en paus här och låta soppan vänta på att det är dags för middag. Spenat ska inte koka för länge eftersom den blir lite onyttig då, därför är det bättre att avvakta om du inte ska servera soppan direkt.
Koka upp och låt soppan koka i 10 minuter. Koka samtidigt äggen (6 minuter från att vattnet kokat upp är ganska lagom).
Tillsätt grädde och peppar och koka ytterligare 2 minuter. Servera med nybakat bröd.
Alltså en soppa kan väl inte bli onyttig bara för att den kokar lite längre?? haha.. du måste mena mindra näringsrik??
Puss och kram